Wandbrievenbussen

Een wandbrievenbus kan bevestigd worden aan de muur van het huis, op een paal of op een tuinhekje. Ontvang je niet al te veel briefpost? Dan is een kleine wandbrievenbus in de meeste gevallen de beste optie. Ontvang je elke dag een krant in de brievenbus? Dan is een wandbrievenbus met krantenhouder een goede optie. Hierdoor wordt de krant niet verkreukeld en houd je ruimte in de brievenbus over voor de reguliere briefpost. Bij Kinger vind je wandbrievenbussen in diverse modellen, kleuren en materialen. Van de meest voorkomende groene ptt brievenbus, tot een nostalgische gietijzeren brievenbus of een strakke design wandbrievenbus van RVS.
Meer
Hulp nodig?
Onze product specialisten staan klaar om te helpen.
Kleur
Prijs
Tot
Merk
Materiaal
Stijl

Vind de juiste wandbrievenbus

Met ons assortiment vind je een grote diversiteit aan wandbrievenbussen met elk hun eigen stijl en eigenschappen. Om te bepalen welke wandbrievenbus geschikt is voor jouw huis kan er gekeken worden naar de verschillende stijlen, materialen en functionaliteit van de wandbrievenbus. We geven je graag een overzicht van de verschillen.

Verschillende materialen van wandbrievenbussen

Wandbrievenbussen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waarbij elk materiaal zijn eigen voor en nadelen heeft. Dit zijn de meest voorkomende en populaire materialen voor een wandbrievenbus:

RVS wandbrievenbus
Brievenbussen van RVS hebben als voordeel dat deze uit zichzelf niet zullen gaan roesten en dus weersbestendig zijn. Dit maakt een RVS brievenbus duurzaam en stevig. Daarnaast heeft een RVS brievenbus vaak een strak design wat goed staat bij een modern huis.

Kunststof wandbrievenbus
Een kunstof brievenbus heeft een aantal grote voordelen. Een brievenbus van kunststof is bijvoorbeeld 100% roestvrij en goed bestand tegen weer en wind. Daarnaast zijn de kunststof modellen zeer onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Wil je de levensduur van een kunststof/ plastic brievenbus verlengen? Plaats de brievenbus dan op een droge plek!

Metalen wandbrievenbus
Ben je op zoek naar een stevige, solide brievenbus die bestand is tegen weer en wind? Dan is een metalen brievenbus een goede keuze. Een metalen brievenbus heeft een stijlvolle staal look en beschermt je post zowel goed tegen weer en wind als tegen ongewenste toegang.

Brievenbus gegalvaniseerd
Een wandbrievenbus van gegalvaniseerd staal wordt door middel van galvaniseren voorzien van een laagje zink op het oppervlak van het staal. Door deze zinklaag (coating) wordt de brievenbus beschermd tegen roest. Dit maakt een gegalvaniseerde brievenbus even weer en wind bestendig als bijvoorbeeld een RVS brievenbus.

Design wandbrievenbussen

Naast het materiaal van een wandbrievenbus is uiteraard ook smaak een belangrijke factor voor het kopen van een wandbrievenbus. Wandbrievenbussen zijn beschikbaar in vele mogelijke kleuren en stijlen. De bekendste brievenbus is de groene ptt brievenbus. Helaas wordt de originele ptt brievenbus niet meer geproduceerd door PostNL. Gelukkig zijn er wel een aantal merken die een alternatief bieden. De groene kunststof brievenbus van het merk Cofa is in Nederland het meest populair. Deze groene brievenbus wordt veelal geplaatst in natuurrijke wijken. In de wat meer stedelijke wijken wordt er als alternatief voor een groene kunststof brievenbus vaak gekozen voor een grijze ptt brievenbus. Naast een grijze kunststof brievenbus gaat in stedelijke wijken de keuze vaak uit naar een wandbrievenbus van gegalvaniseerd staal of metaal. Met name een antraciet brievenbus of een brievenbus mat zwart is erg populair.

Hoe monteer ik een wandbrievenbus aan de muur?

Het monteren van een wandbrievenbus is meestal niet moeilijk en kan snel gedaan worden met regulier gereedschap. Om een wandbrievenbus aan de muur, dus aan de huis muur te monteren, heb je een waterpas, pen, een boormachine en schroeven en pluggen nodig. De schroeven en pluggen zijn vaak inbegrepen bij de aankoop van de brievenbus. Om de wandbrievenbus te monteren druk je de brievenbus tegen de muur aan zodat je de montagegaten af kan tekenen op de muur. Sommige brievenbussen worden ook geleverd met een boorsjabloon, hierdoor hoef je de montagegaten niet meer af te tekenen op de muur en kunnen de gaten gemakkelijk met de boor worden voorgeboord. Na het boren plaats je de pluggen in de muur en gebruik je de juiste schroeven om de brievenbus aan de muur te bevestigen. Je kunt nu met een waterpas controleren of de brievenbus recht hangt en dat is alles!

Brievenbus met paal
Een wandbrievenbus kan ook geplaatst worden op een paal. Het is namelijk niet zo dat een wandbrievenbus enkel is gemaakt om te bevestigen aan de muur. Je kan ervoor kiezen om de wandbrievenbus en een brievenbuspaal los van elkaar aan te schaffen. Je moet dan wel opletten of de brievenbuspaal geschikt is voor de desbetreffende wandbrievenbus. De meeste brievenbuspalen zijn universeel en kunnen dus worden gebruikt voor de meeste wandbrievenbussen. Om zeker te weten of de brievenbus paal geschikt is voor de brievenbus kun je dit opzoeken in de productomschrijving van de brievenbuspaal. Je kan er ook voor kiezen om direct een brievenbus met paal te kopen.