Zitbaden

Hulp nodig?
Onze product specialisten staan klaar om te helpen.

Zitbad voor volwassenen

Een zitbad is dé oplossing voor iedereen die een kleine badkamer heeft en toch af en toe van een heerlijk bad wil genieten. Een ligbad is door zijn grote niet altijd mogelijk om te plaatsen in de badkamer. Een zitbad voor volwassenen is door zijn kleinere omvang geschikter voor de kleinere ruimtes, hierdoor kun je ondanks de beperkte ruimte nog altijd genieten van een ontspannend bad.

Ook voor mensen die minder valide zijn of rugklachten hebben kan een zitbad een uitkomst zijn. Doordat je in een zitbad zit en deze een stuk smaller is als een ligbad, kun je hierin makkelijker opstappen. Daarnaast kan een warm bad bevorderlijk werken voor mensen met rugklachten. Heb je niet de ruimte voor een ligbad, maar zou je toch graag eens een warm bad willen nemen, zou een zitbad voor volwassen de ideale uitkomst kunnen zijn. Bij kinger vind je zowel mobiele/ draagbare zitbaden als inbouw zitbaden.

Mobiele badkuip/ draagbare zitbaden

Wij bieden verschillende mobiele badkuipen en draagbare zitbaden aan. Het meest populaire draagbare zitbad voor volwassenen is de bath bucket. De bath bucket is een overgewaaide trend vanuit Scandinavië en inmiddels ook enorm populair binnen Nederland en België. De bath bucket heeft zijn populariteit met name verkregen door zijn gebruiksgemak. De bath bucket is verplaatsbaar en dus geschikt voor elk huis, je hoeft er niks voor in te bouwen en kan na gebruik zowel in de badkamer blijven staan of worden opgeborgen op een andere geschikte plek.

Voordelen van een zitbad/ bath bucket voor volwassenen

Zoals beschreven heeft een zitbad als grootste voordeel ten opzichte van een ligbad dat deze minder ruimte inneemt en overal te plaatsen is. Daarnaast heeft een plastic zitbad voor volwassenen (bath bucket) nog een aantal voordelen:

Geschikt voor jong en oud
Een zitbad voor volwassenen is enorm populair gebleken voor zowel jong als oud. Kinderen passen perfect in een zitbad en hebben nog wat meer bewegingsruimte. Hierdoor is het mogelijk om lekker te spelen en spetteren in het water waardoor het voor een kind aanvoelt als een normaal bad.

Gebruiksgemak en multifunctioneel
Een bath bucket is werkelijk over te plaatsen en heeft hierdoor enorm veel gebruiksgemak. Zo kun je het bad plaatsen in de badkamer, op het balkon, op de camping of met warme dagen in de tuin! Ook wordt de bath bucket veel gebruikt als ijsbad. Vul het bad simpelweg met koud water en vul dit aan met ijsblokjes en je hebt een ijskoud bad.

Comfortabel
Een zitbad kun je natuurlijk niet vergelijken met een ligbad. Enkel wordt de zithouding over het algemeen als enorm comfortabel beschouwen. Je zit in een natuurlijke houding en kan hierdoor nog goed relaxen. Natuurlijk blijft dit wel persoonsafhankelijk.

Waar moet je op letten bij het kopen van een zitbad voor volwassenen (bath bucket)?

Indien je over wil gaan op het aanschaffen van een zitbad voor volwassen (bath bucket) zijn er nog wel een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

Het zitbad neemt een behoorlijke ruimte in
Een bath bucket heeft een behoorlijke omvang. Aangezien de bath bucket gemaakt is van stevig en niet vouwbaar plastic kun je de bath bucket niet inklappen of opvouwen en dient het in zijn geheel weggezet te worden. Je kan het zitbad ook gewoon laten staan in de douchecabine, maar laat het wel iets zijn waar je rekening mee houdt bij het aanschaffen van een bath bucket.

Het water moet afgevoerd kunnen worden
Met name voor het gebruik in de badkamer dien je er rekening mee te houden dat het water afgevoerd kan worden. Met name bij een verhoogde douchecabine kan het wat lastiger zijn om het water af te voeren. Mocht het zitbad niet in de verhoogde douchecabine passen en je ook geen afvoerputje in de badkamer vloer hebt, is het niet mogelijk om al het water uit de bath bucket te laten lopen door middel van de afvoerslang. Het laatste beetje water zul je eruit moeten halen door middel van een emmertje of door het bad om te kiepen. Heb je een gelijkvloerse badkamer of past de bath bucket wel gewoon in de douchecabine is dit natuurlijk geen probleem.